Proč nemám hezké fotky na Instagramu

fotky-na-instagram.jpg

Deset důvodů, proč můj účet na instagramu nikdy nebude patřit mezi ty profesionálně vypadající, vychytané, líbivé a sledované. A i když je to všechno pravda, tak je to zase jeden článek, který se nebere úplně vážně.

1. Neumím fotit.

2. Fotím mobilem. (No dobře, je to iPhone, který má dobrý foťák, ale velký umění s ním neuděláte.)

3. Mám nový foťák, ale neumím fotit a navíc si nejsem schopná přečíst návod.

4. Nemám doma zahradu.

5. Nechodím do kaváren. (Když už někam jdu, tak do nestylových podniků, kde mají nulové osvětlení a žádná fotogenicky načančaná kafíčka, drinky a dortíčky.)

6. Nepracuju po kavárnách. (Pracuju v kanceláři, kde nám nefotogenické červené lino a na psacím stole – nikoliv bílém nebo mramorovém – bordel a drobky. Jo, měla bych si tu uklidit:)

7. Když už jsem někde venku, zapomínám fotit.

8. Když nezapomenu fotit, tak je mi to blbý, protože spousta známých neví, že jsem blogerka (nebo jsou ve věku, kdy jim slovo bloger nic neříká), takže se buď smějí, nebo se na mě divně dívají, nebo mi kazí záběr, nebo jim místo focení musím vysvětlovat, proč si proboha fotím jídlo! Nemluvě o tom, že kdybych vytáhla knížku a položila si ji k tomu dortíku, tak je asi klepne. Nebo spíš dřív dojedí, než já něco vyfotím, a budou chtít jít a já pak budu muset ten dortík vsáknout vcelku. Nebo je budu zdržovat.

9. Z výše popsaných důvodů nemám moc příležitostí fotit.

10. A když už mám příležitost, tak z výše popsaných důvodů, nemám čas tu fotku naaranžovat a vyfotit tak, aby byla instagramově líbivá a přinesla mi spoustu lajků.

11. Bonus: Je mi přes třicet, takže jsem stará a zapomnětlivá – a to vede k tomu, že když už náhodou nějakou pěknou fotku mám, tak jí na ten Instagram zapomenu přidat:)

12. Bonus 2: A feed nebudu mít nikdy krásně sladěný, protože se mi to sice líbí, ale dlouhodobě mě to nebaví. Všechny fotky jsou potom jedna jak druhá a pletou se mi. Tohle prostě nejsem já.

8 komentářů: „Proč nemám hezké fotky na Instagramu

  1. Jó není to jednoduchý 😀 Já zas nemám internet v mobilu, takže fotku přidám jednou po dlouhý době, kdy si náhodou vzpomenu a náhodou mám wifi. A můj život bývá po většinu času děsně nefotogeneckej a na aranžování jsem 1. líná a 2. se to příčí mé snaze být autentická.

    To se mi líbí

  2. Díky za super článek, který pobavil a mezi záplavou instagramových příspěvků vyskočil a donutil mě si ho přečíst.:3
    PS: Já ani Instagram nemám. Teda vlastně mám, ale prdim na něj. Jen jsem chtěla vidět, jak to vypadá, ale přijde mi k ničemu. Radši se propaguju přes Pinterest grafikou ke článkům a i s tím jsem teprve začala. Jsem spisovatelský bloger, no. 😀

    To se mi líbí

  3. K focení člověk číst návod nepotřebuje – z mých zkušeností tam stejně nebývají data dost relevantní na to, aby to člověku nějak pomohlo 🙂 Tam je spíš důležitější to „vzpomenout si fotit“ 🙂

    To se mi líbí

  4. Super článok 🙂 Mňa fotenie baví ale niekedy nato vážne nemyslím respektíve nevidím zmysel v tom, hneď vybrať mobil a fotiť. Snažím sa nasávať krásu a užívať si okamžiky bez zbytočného fotenia. Samozrejme je fajn sa s odstupom času pozrieť na miesta pomocou fotiek a pripomenúť si tak ako sme sa tam cítili. Môj instagram sa snažím mať nejako relatívne v pohode ale myslím si, že nikdy nebudem taká „dokonalá“ instagramerka 😀 Sem tam sa mi proste do profilu hodia aj normálne fotky a nie len tie nastajlované 🙂

    To se mi líbí

  5. Já se snažím fotky aranžovat, ale spousta skvělých fotek vznikne třeba úplně omylem. A někdo má na focení prostě talent.
    Nehledě na to, že většinou je opravdu divné se někde ve společnosti zaseknout a začít usilovně fotit právě třeba to, co mi zrovna číšník přinesl. 😀

    To se mi líbí

  6. Pobavilo 😀 Ono i ten mobil umí vykouzlit krásné fotky, ale já už se těším, až se naučím se zrcadlovkou a budu mít líbivější fotky i k sobě do počítače než jen na Instagram 🙂 Co se týká feedu, tak ty sladěné jsou sice hezké a sledované, ale já osobně se o tohle ani nesnažím. Fotím to, co se mi v danou chvíli líbí, co v danou chvíli chci se světem sdílet a je mi jedno, jestli to neladí s fotkou předchozí. Feed by měl podle mě vyjadřovat toho člověka, kterému účet patří, než aby byl prostě jen uniformní proto, že „se to teď tak dělá“. Samozřejmě někdo si s tím vyhraje rád až natolik, že ho to lazení fotek baví, ale pak člověk pořád přemýšlí nad tím, aby fotil tak, že se to musí hodit a tak. Takže také se řadím mezi nedokonalé Instagramy 😀 🙂

    To se mi líbí

Napsat komentář